Plăcinţele cu vişine la tigaie: reţetă de post

2 placinta visine shutterstock 1780968299 jpg jpeg

Atunci când nu avem multe fructe proaspete, în sezon, cele congelate sunt opţiunea perfectă pentru deserturi delicioase. Aşa cum sunt acest plăcinţele la tigaie: rapide, incredibil de gustoase şi de post!

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă (400 g)

400 g vişine congelate

200 g zahăr

ulei, pentru prăjit

Laşi vişinele la decongelat, apoi le pui într-o cratiţă, adaugi zahărul şi le fierbi 7-8  minute, la foc mediu. Când siropul e legat, le dai deoparte şi le ţii la răcit.

Tai fiecare foaie în 2 şi suprapui bucăţile. Pui câte o lingură de vişine, rulezi şi sigilezi capetele. Repeţi până termini foile şi umplutura.

Încingi puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, la foc mediu, până devin rumene. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le poţi decora cu zahăr pudră sau cu puţină miere.

FOTO Shutterstock