Choux a la creme, rețeta pas cu pas. Nimeni nu poate rezista acestui desert!

Choux a la creme este un desert clasic francez și unul dintre cele mai iubite în întreaga lume. Combinația simplă de gogoșele și cremă de vanilie este savuroasă! Prepară-le și tu și nu te vei mai întoarce la choux-urile de la cofetărie!
Ingrediente
Pentru aluat:
120 ml apă
120 ml lapte integral (3,5% grăsime)
100 g unt 82% grăsime
4 ouă mari
1 praf de sare
1 linguriță zahăr
150 g făină
Pentru cremă:
700 ml lapte
180 g zahăr
semințele de la 1 păstaie de vanilie
4 gălbenuşuri
1 praf de sare
200 g friscă bătută
zahăr pudră, pentru decor
Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Combini laptele cu apa, zahărul, sarea şi untul, într-o cratiță. O pui pe foc mic, iar când e pe punctul de a clocoti și untul e topit o dai deoparte, adaugi făina cernută, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi din nou pe foc mic şi mai ţii un minut, amestecând constant. Dai deoparte, laşi la răcorit 15 minute, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând până obţii consistenţa unei paste.
Pui aluatul într-un poş şi formezi choux-uri de mărimea dorită, direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor 20 de minute la 180 °C și 10-15 minute la 160 °C. Nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii. Lași cojile de choux-uri la răcit.
Pentru crema de vanilie, mixezi gălbenuşurile cu făina, zahărul tos, semințele de vanilie şi sarea. Pui laptele pe foc şi, după ce s-a încălzit puţin, încorporezi gălbenuşurile, amestecând energic la început. După ce s-a îngroşat crema, mai amesteci puţin şi dai deoparte. Laşi crema să se răcească, apoi o dai la frigider două ore. Când o scoți, adaugi frișca bătută și mai mixezi un minut, apoi pui crema într-un poş.
Tai choux-urile pe jumătate și le umpli cu cremă. Dacă dorești, poți adăuga și câteva bucățele de căpșuni. Le decorezi cu zahăr pudră și le ții la frigider 3-4 ore înainte de servire.
FOTO Shutterstock