Negresă dietetică cu sfeclă roșie. Ce beneficii are această legumă

Sfecla roșie este un aliment de bază în multe gastronomii. Este versatilă, iar faptul că are un conținut destul de mare de zahăr (7 g de zahăr la 100 de grame de sfeclă) o face potrivită și pentru prăjituri. Astfel, nu mai e nevoie să adaugi zahăr, dacă dorești să reduci concumul sau să-l excluzi din alimentația ta. 

negresa sfecla shutterstock 1476753248 jpg

Un desert dietetic deosebit: negresă cu sfeclă roșie FOTO Shutterstock

Leguma are un conținut redus de calorii, dar are aproape toate vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie să funcționeze optim. Mai mult, are în compoziție o cantitate însemnată de vitamina B9 (folat), care joacă un rol important în creșterea, dezvoltarea și sănătatea inimii.

Unele studii arată că sucul de sfeclă roșie ar putea scădea semnificativ nivelul tensiunii arteriale, ducând la un risc redus de boli de inimă și de accident vascular cerebral.

Este gustoasă și sănătoasă, așa că folosește-o cât mai des, chiar și în deserturi. Iată cum se prepară negresa cu sfeclă roșie.

Ingrediente

180 g făină

1 linguriță praf de copt 

100 g îndulcitor pudră

1 praf de sare

4 ouă

100 g unt nesărat

200 g ciocolată (50-60% cacao)

25 g pudră de cacao

2 sfecle medii, coapte

1 linguriță esență de vanilie

fulgi de ciocolată, pentru decor

Cureți sfeclele coapte de coajă, le tai cuburi, le pui într-un blender și mixezi până ce obții un piure fin. Într-un vas, topești untul împreună cu ciocolata ruptă bucăți, la foc mic, apoi lași la răcorit.

Combini făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Mixezi ouăle cu îndulcitorul și vanilia, 5 minute, la viteză medie, apoi torni treptat piureul de sfeclă și ciocolata topită. Încorporezi ingredientele uscate și omogenizezi cu o spatulă.

Preîncălzești cuptorul la 170 °C. Transferi compoziția într-o tavă dreptunghiulară (30x25 cm), tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor 30-35 de minute și lași negresa să se răcească complet înainte să o tai. Interiorul trebuie să fie umed și moale. O decorezi cu fulgi de ciocolată.