3 deserturi americane celebre. Prepară-le acasă și nu vei dori să le mai cumperi vreodată

America este continentul care a adunat laolaltă cele mai multe nații, de peste tot din lume. Gastronomia a avut numai de câștigat, iar unele dintre cele mai delicioase combinații se întâlnesc în dulciuri.

brownie shutterstock 288776672 jpg

Brownie, tarta pecan și banana split sunt deserturile americane care cuceresc pe oricine FOTO Shutterstock

Iată rețetele dulciurilor care te vor cuceri de la prima degustare

Brownie cu ciocolată

Ingrediente

200 g ciocolată amăruie

115 g unt

65 g făină

200 g zahăr

100 g zahăr brun

3 ouă

¼ linguriță sare

1 linguriță esență de vanilie

40 g cacao

Pentru glazură:

100 g ciocolată

50 ml smântână lichidă

Topești ciocolata ruptă bucăți împreună cu untul pe baie de apă, apoi lași la răcorit. În alt castron, mixezi ouăle cu cele două tipuri de zahăr, până obții o compoziție aerată, cu volum dublu. Adaugi sarea, esența de vanilie și amestecul lichid, pe care le omogenizezi cu un tel pară. La final, pui făina cernută și combinată cu pudra de cacauo și le încorporezi ușor cu o spatulă.

Torni aluatul într-o tavă cu pereți înalți, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C și coci 30 de minute.

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu smântâna lichidă şi laşi să ajungă la temperatura camerei. Când prăjitura s-a răcit complet, o scoți din tavă, îndepărtezi hârtia de copt și torni glazura. O decorezi după imaginație.

Tartă cu nuci pecan

Ingrediente

Pentru aluat:

150 g unt

250 g făină

1 ou

1 praf de sare

1 lingură apă

Pentru umplutură:

250 g miez nuci pecan (sau nuci)

120 g zahăr brun

100 ml sirop arțar

3 ouă

75 g unt

1 praf sare

1 linguriță extract de vanilie

Pentru decor:

20-25 jumătăți miez de nuci pecan (sau nuci)

Citește și Tartă cu alune de pădure şi caramel

Pentru aluat, tai untul rece cubulețe, îl pui într-un blender cu făina și mixezi până obții un aluat nisipos. Adaugi sarea, oul și apa foarte rece. Mixezi până obții un aluat omogen, pe care îl învelești în folie alimentară și îl pui la frigider o oră.

Pentru umplutură, macini în blender nucile pecan. Într-un bol, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi siropul de arțar, sarea, nucile măcinate,  extractul de vanilie și omogenizezi.

Întinzi din aluat o foaie de jumătate de centimetru grosime. O pui într-o formă de tartă, inclusiv pe pereți și îndepărtezi surplusul cu un cuțit. Torni umplutura și așezi deasupra jumătățile de nucă.

Pui tarta în cuptorul încălzit în prealabil și o ții 10 minute la 200 °C, apoi 25-30 de minute la 160 °C. O lași la răcit înainte să o porționezi. O poți servi cu înghețată de vanilie.

Banana split

Ingrediente

4 banane bine coapte

200 g înghețată vanilie

200 g înghețată căpșuni

200 g înghețată ciocolată

300 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)

2 plicuri zahăr vanilat

100 ml sirop ciocolată

50 g alune sau arahide crude

cireșe Maraschino, pentru decor

Pui alunele sau arahidele într-o tavă și le dai la cuptor 10 minute, la 160 °C, până se rumenesc ușor. Le scoți și le lași la răcit, apoi le mărunțești cu un cuțit.

Mixezi smântâna rece cu zahărul vanilat până devine frișcă. Descojești bananele, te lai în jumătate pe lung și asamblezi desertul. Între două jumătăți, pui trei cupe de înghețată, câte una din fiecare sortiment. Decorezi cu frișcă, torni siropul de ciocolată și presari alunele tocate. Ornezi desertul cu cireșe Maraschino și îl servești imediat.

Citește și Ruladă cu ciocolată şi banane, fără coacere