Șarlotă cu căpșune și cremă de mascarpone. Cea mai simplă rețetă fără coacere

Este sezonul căpșunelor, iar aromatele fructe ne îmbie cu aroma lor inconfundabilă și cu gustul dulce-acrișor. Sunt delicioase consumate simple, proaspete, dar sunt la fel de bune și în deserturi.

șarlotă cu capsune shutterstock 306662624 jpg

Șarlotă cu căpșune: desert fără coacere FOTO Shutterstock

În plus, căpșunele sunt benefice pentru sănătate. Pe lângă cantitatea generoasă de antioxidanți din compoziția lor, sunt bogate în vitaminele B5, B6, C și K. Mai mult, aceste fructe sunt sărace în colesterol și grăsimi saturate. Sunt indicate în curele de slăbire deoarece mențin senzația de sațietate un timp îndelungat și conțin doar 32 de calorii la 100 de grame.

Dacă dorim să le folosim în deserturi, căpșunele sunt potrivite în foarte multe combinații: cu frișcă, ciocolată, bezea, vanilie etc. Iată cum prepari rapid un delicios tort șarlotă cu căpșune.

Ingrediente

250 g pişcoturi

Pentru cremă:

100 ml lapte

200 g mascarpone

400 g frişcă bătută

100 g zahăr pudră

200 g căpșune

15 g gelatină

100 ml apă rece

Pentru decor:

200 g căpșune

Citește și Brioşe cu cremă de căpşune şi frişcă

Cureți căpșunele de codițe, le speli bine și le lași la scurs, apoi le tai felii și le dai deoparte.

Pentru cremă, hidratezi gelatina în apă rece, 5 minute. Pui laptele pe foc până se încălzeşte, având grijă să nu dea în clocot, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit.

Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în picioare, în interiorul inelului. Pe cele pe care le așezi în picioare, le tai la capătul care va sta la baza formei, astfel încât să aibă stabilitate.

Mixezi mascarpone cu zahărul pudră şi cu extractul de vanilie până ce obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, apoi frişca bătută, cu mișcări ușoare, de jos în sus. Când crema este omogenă, torni jumătate din cantitate în forma de tort. Pui un strat de căpșune, apoi restul de cremă, Nivelezi, acoperi tortul cu folie alimentară şi îl dai la frigider peste noapte.

Înainte de servire, decorezi tortul cu căpșune proaspete.