Tartă rustică cu căpşuni
Cu un aluat fraged de se topeşte în gură, cu fructe aromate, această tartă e deliciul perfect după-amiaza, alături de o cafea!
Ingrediente
Pentru blat:
175 g făină
110 g unt
1 praf de sare
4-6 linguri apă rece
Pentru umplutură:
400 g căpşuni
50 g zahăr
10 g amidon
coaja de la 1 lămâie
esenţă de vanilie
1 ou, pentru uns
Combini făina cu sarea, adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până când obţii un aluat cu o consistenţă nisipoasă. Torni apă rece cât să se omogenizeze aluatul, apoi îl înfăşori într-o folie din plastic şi-l dai la rece 30 de minute.
Tai fiecare căpşună în 3-4 bucăţi, apoi le amesteci cu zahărul, amidonul, coaja de lămâie şi esenţă de vanilie, după gust. 3Întinzi o foaie rotundă din aluat, pe care o aşezi într-o tavă tapetată, având grijă să laşi marginile lungi. Pui în mijloc căpşunile, apoi aduci marginile peste umplutură şi le ungi cu oul bătut.
Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 35-40 de minute.
FOTO SHUTTERSTOCK