Brioşe cu cremă de căpşune şi frişcă

1 shutterstock 643903303 jpg jpeg

Brioşele sunt un desert popular, atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor. Iar una dintre cele mai iubite combinaţii este aceea de căpşune şi frişcă. Prepară-le în această variantă!

220 g făină albă 

1 linguriţă praf de copt   

¼ linguriţă bicarbonat de sodiu 

1 praf de sare 

110 g unt 

150 g zahăr 

2 ouă   

1 linguriţă esenţă de vanilie 

60 g iaurt grecesc

120 ml lapte integral 

300 g căpşune congelate 

100 g unt 

150 g zahăr pudră 

300 g frişcă bătută 

căpşune proaspete

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol larg, amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea, apoi dai deoparte. În alt vas, mixezi untul cu zahărul la viteză medie câteva minute, până îşi dublează volumul. Pui ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie şi iaurtul, continuând să mixezi.Încorporezi ingredientele uscate, adaugi laptele şi amesteci până obţii un aluat omogen. 

Torni compoziţia în formele tapetate cu hârtie pentru brioşe şi dai tava la cuptor 15-18 minute, până trec testul scobitorii. Le laşi la răcorit.

Pui căpşunele decongelate întrun blender şi mixezi până obţii un sos şi îl dai prin sită, pentru a înlătura seminţele. Îl pui într-un vas antiaderent, adaugi o lingură de zahăr pudră şi laşi să fiarbă la foc potrivit 20-25 de minute, până scade şi obţii o textură ca de dulceaţă. Dai la răcit. 

Într-un bol, mixezi zahărul cu untul la temperatura camerei până îşi dublează volumul, apoi încorporezi sosul de căpşune. Cu un cuţit ascuţit, scobeşti o parte din mizeul brioşelor. Pui crema într-un poş, umpli brioşele, apoi le decorezi cu frişcă bătută şi căpşune. 

FOTO Shutterstock