Ștrudel cu dulceață de vișine
Un desert delicios, dulceaţa de vişine nu trebuie să îţi lipseasca din bucătărie.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă congelate
120 g unt
Pentru umplutură:
130 g pesmet de biscuiți
350 g dulceață de vișine
1 pliculeț zahăr vanilat
1 gălbenuș, pentru uns
1-2 linguri smântână, pentru ornat
Mod de preparare
Lași foile la decongelat pe masă, la temperatura camerei, topești untul într-o cratiță nonaderentă și îl lași să se răcească.
Amesteci dulceața cu pesmetul de biscuiți și cu zahărul vanilat, desfaci foile de plăcintă și le împarți în câte 3 foi.
Ungi fiecare foaie cu unt topit și le suprapui, iar ultima foaie o lași neunsă. Umpli la unul din capetele foii cu compoziția cu dulceață și rulezi cât mai strâns. Dacă dulceața este foarte lichidă, o lași la scurs pentru a nu curge în tavă.
Pui hârtie tapetată în tava de copt și așezi rulourile, le ungi cu smântâna amestecată cu gălbenuș și le dai la cuptor 45 de minute, până capătă o nuanță aurie.
După ce s-au răcit, le poți pudra cu zahăr vanilat.