Ștrudel cu dulceață de vișine

strudel jpg

Un desert delicios, dulceaţa de vişine nu trebuie să îţi lipseasca din bucătărie.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă congelate

120 g unt

Pentru umplutură:

130 g pesmet de biscuiți

350 g dulceață de vișine

1 pliculeț zahăr vanilat

1 gălbenuș, pentru uns

1-2 linguri smântână, pentru ornat

Mod de preparare

Lași foile la decongelat pe masă, la temperatura camerei, topești untul într-o cratiță nonaderentă și îl lași să se răcească.

Amesteci dulceața cu pesmetul de biscuiți și cu zahărul vanilat, desfaci foile de plăcintă și le împarți în câte 3 foi.

Ungi fiecare foaie cu unt topit și le suprapui, iar ultima foaie o lași neunsă. Umpli la unul din capetele foii cu compoziția cu dulceață și rulezi cât mai strâns. Dacă dulceața este foarte lichidă, o lași la scurs pentru a nu curge în tavă.

Pui hârtie tapetată în tava de copt și așezi rulourile, le ungi cu smântâna amestecată cu gălbenuș și le dai la cuptor 45 de minute, până capătă o nuanță aurie.

După ce s-au răcit, le poți pudra cu zahăr vanilat.