Chiftele de dovlecei cu telemea
Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Adriana Micşa din Bucureşti, pentru această delicioasă reţetă de chiftele de dovlecei cu telemea.
Chiftele de dovlecei cu telemea
Ingrediente
- 750 g dovlecei
- 1 ou
- 1 legătură mărar
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri făină
- sare, dacă e cazul
- ulei, pentru prăjit
- 250 g brânză telemea de vacă
- piper măcinat, după gust
- mujdei, pentru servit
- smântână, pentru servit
Mod de preparare
Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi pui într-o sită şi îi laşi la scurs 30 de minute. Separat, dai brânza prin răzătoare. 2 Combini, într-un bol, dovleceii bine scurşi cu brânza, cu oul, cu mărarul tăiat fin, cu făina, cu pesmetul, condimentezi cu piper, apoi guşti şi, dacă e cazul, presari sare. Amesteci bine. 3 Pui uleiul la încins, iei cu lingura din compoziţie şi rumeneşti chiftelele pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie cu şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Le serveşti calde sau reci cu mujdei şi cu smântână.