Chiftele de dovlecei cu telemea

Chiftele de dovlecei cu telemea jpeg

Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Adriana Micşa din Bucureşti, pentru această delicioasă reţetă de chiftele de dovlecei cu telemea.

Chiftele de dovlecei cu telemea

Ingrediente

  • 750 g dovlecei
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri făină
  • sare, dacă e cazul
  • ulei, pentru prăjit
  • 250 g brânză telemea de vacă
  • piper măcinat, după gust
  • mujdei, pentru servit
  • smântână, pentru servit

Mod de preparare

Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi pui într-o sită şi îi laşi la scurs 30 de minute. Separat, dai brânza prin răzătoare. 2 Combini, într-un bol, dovleceii bine scurşi cu brânza, cu oul, cu mărarul tăiat fin, cu făina, cu pesmetul, condimentezi cu piper, apoi guşti şi, dacă e cazul, presari sare. Amesteci bine. 3 Pui uleiul la încins, iei cu lingura din compoziţie şi rumeneşti chiftelele pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie cu şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Le serveşti calde sau reci cu mujdei şi cu smântână.