Ciorbă cu costiţă şi tarhon

ciorba de costita si tarhon IONESCU MARIA jpeg

Îi mulţumim doamnei Maria Ionescu, din Ploieşti, care a dorit să ne împărtăşească această reţetă foarte bună şi gustoasă, de ciorbă cu costiţă şi tarhon.

Ciorbă cu costiţă şi tarhon - Ingrediente

1/2 kg costiţă afumată 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri orez 2 cartofi mici 1/2 linguriţă ulei tarhon, după gust 2 linguri bulion 1-2 pahare zeamă de varză

Mod de preparare

Speli şi tai costiţa afumată în bucăţi mici. Într-o oală mai mare torni aproximativ 2 litri de apă, pui puţin ulei, apoi adaugi costiţa tăiată şi pui la fiert.

Când costiţa este pe jumătate fiartă, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, dai prin răzătoare morcovul, tai mărunt ardeiul gras, la fel şi ceapa, le adaugi în oală, pui orezul şi laşi să fiarbă în continuare.

Când a fiert totul, adaugi 2 linguri de bulion şi, la sfârşit, pui tarhonul tăiat foarte mărunt. Acreşti ciorba cu zeamă de varză, folosind aproximativ două pahare la o oală de ciorbă.