Ciorbă de cartofi noi

Îi mulţumim doamnei Clementina Suciu, din Braniştea, jud. Bistriţa-Năsăud, pentru această reţetă de ciorbă de cartofi noi.
Ingrediente 600 g cartofi noi 1 morcov 1 felie ţelină 1 ardei capia roşu 1 ceapă medie 2 crenguţe leuştean 400 ml suc de roşii 500 ml borş 2 linguri ulei sare, după gust piper, după gust 2 l apă
Mod de preparare
Încingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin răzătoare, ardeiul şi ţelina cubuleţe. Stingi cu jumătate din cantitatea de apă şi ţii la fiert, la foc mic înspre mediu, 10 minute, apoi torni restul de apă. Adaugi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi.
După ce s-au fiert, torni sucul de roşii, borşul şi presari sare şi piper. Laşi să se combine aromele şi dai deoparte. Serveşti ciorba presărată cu leuştean proaspăt tăiat.