Ciorbă de perişoare din carne de curcan cu conopidă dulce

1 dsc06797 jpg jpeg

Îi mulţumim cititoarei noastre Ursan Anişoara, din Cernavodă, Constanţa şi îţi recomandăm să încerci această ciorbă delicioasă din carne de curcan.

Ingrediente necesare:

- 250 de grame de carne tocată de curcan - câteva fire de mărar verde - o lingură de legume deshidratate fără sare - o lingură de boia dulce - un ardei - un morcov - un păstârnac - o rădăcină de pătrunjel - o feliuţă de rădăcină de ţelină - două ouă - două linguri de smântână - 200 de grame de conopidă proaspăt - o ceapă roşie - 20 de ml de ulei de măsline - 50 de grame de orez - pătrunjel verde - frunze de ţelină - suc de la o lămâie

Mod de preparare:

Amestecă  carnea tocată cu un praf de sare, o lingură de legume deshidratate fără sare, mărarul tocat foarte fin, uleiul de măsline şi oul. după care dă-o deoparte şi lăs-o să se întrepătrundă aromele.

Curăţă bine celelalte legume, iar apoi taie ceapa mărunt, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, rădăcina de ţelină şi ardeiul şi pune-le la fiert în trei litri de apă cu un praf de sare. Lasă totul să se înmoaie bine, iar între timp prepară perişoarele mici, rotunjite în palme ude, în apă rece şi aşează-le pe un platou. 

Când zarzavatul începe să se înmoaie adăugă boiaua de ardei, potriveşte de sare,adăugăconopida bine spălată şi desfăcută în buchetele mici.Când totul clocoteşte adăugă orezul şi perisoarea,aşteptă să clocotească şi reducem focul, lăsândsă fiarbă domol mai bine de 20 de minute. Opreşte focul,adăugă verdeaţa tocată fin,drege ciorba cu oul bătut cu smântână, iar apoi serveşte  fierbinte acrită cu suc de lămâie,după gust.

Poftă bună!