Lasagna cu carne de curcan şi ouă de prepeliţă: reţete de la cititori

1 lasagna 5 jpg jpeg

Această reţetă specială de lasagna a fost realizată şi trimisă; de Vasilica Burcea, din Cernavodă. Aşteptăm propunerile voastre la adresa retete@click.ro.  

  • Porții: 1 tavă
  • Timp total: 1 h 30 min
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h
  • Categorie: paste

Ingrediente

● 500 g carne de curcan tocată

● 5 foi de lasagna

● 250 g roşii în bulion

● 2 căţei de usturoi

● 1 ceapă

● 2 linguri ulei de măsline

● 100 g caşcaval ras

● 6 ouă de prepeliţă

● 50 g parmezan ras

● sare

● piper

● boia dulce afumată

Mod de preparare

Pentru sos, încingi uleiul şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, adaugi carnea şi roşiile în bulion tăiate fin. Condimentezi cu sare, cu piper şi cu boia afumată, după gust. Când este gata, o dai deoparte.

Separat, pregăteşti tava pe care o dai la cuptor. Torni în ea puţin sos de carne, aşezi o foaie de lasagna, iar sos, presari puţin caşcaval şi parmezan. Procedezi astfel până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos.

Dai tava la cuptor 30 de minute, apoi o scoţi, presari restul de caşcaval şi de parmezan. Spargi ouăle, faci din loc în loc mici cuibuşoare şi le pui în ele. Mai dai lasagna la cuptor încă 2-3 minute.

FOTO: Arhivă personală