Negresă din albuşuri

negresa din albusuri jpeg

Mulţumim Biancăi Raluca Panazan din Braşov pentru această reţetă.

Ingrediente 8 albuşuri 200 g ciocolată (fulgi de ciocolată+1 ciocolată normală) 150 g zahăr 150 ml lapte 150 g unt 150 g făină 1 praf de sare 1 praf bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură praf de copt 1 esenţă de rom

Mod de preparare

Ţii albuşurile la temperatura camerei, apoi le baţi spumă cu sarea. Presari zahărul în ploaie şi mixezi până devin o bezea curgătoare. Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi topeşti ciocolata cu laptele şi untul, apoi laşi la răcorit. Încorporezi, în fir subţire, ciocolata topită în bezea, apoi presari făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, esenţa de rom şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. O laşi să se răcească în tavă.