Păstrăv cu vin şi legume

1366373258 049pastrav 20de 20romania jpeg

Peştele, o delicatesă de care nu te saturi niciodată. Ce zici de această reţetă de păstrăv cu vin şi legume? E un deliciu!

Ingrediente: 2 păstrăvi, 6 roşii, 2 ardei graşi, 2 cepe, 1 ţelină, 2-3 ardei iuţi, 2 legături pătrunjel, sare, piper, ulei, 1 l vin de Murfatlar, slăninuţă

Număr porţii: 2

Timp de preparare: 70 min

Dificultate: mică

Mod de preparare:

Cureţi şi speli păstrăvii, îi presari cu sare, îi ungi cu ulei şi îi laşi de oparte. Între timp, cureţi legumele şi le speli. Treci ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari sau o tai bastonaşe foarte subţiri. Într-un vas de lut aşezi un prim strat de ţelină, peste aceasta un strat de ardei graşi tăiaţi fâşii, o legătură de pătrunjel mărunţit şi cepele tăiate rondele.

Aşezi în vas peştii umpluţi cu slăninuţă şi îi acoperi cu roşii tăiate rondele, ardeii iuţi tăiaţi pe lung sau rondele, după inspiraţie. Pui şi vinul şi dai la cuptor. După ce este gata, aduci peştii la masă presăraţi din belşug cu pătrunjelul tăiat mărunt. Vinul alb şi sec este singurul recomandat şi la servirea acestui pre parat. Cristina, Buzău