Reţeta zilei de luni: Sărmăluţe mănăstireşti cu urdă

19 01 sarmale cu urda jpeg

Am spus-o şi altă dată, o repet, e o imensă greşeală să tot spunem că am luat sarmalele de la turci, câtă vreme ei înşişi mărturisesc că le-au împrumutat de la bizantini – cu care, apropo, noi am fost în contact un mileniu, iar cu turcii doar jumătate din acest timp. Simpla etimologie a cuvântului “sarma” nu este suficientă pentru a trece preparatul în contul turcilor. La o cercetare atentă, vom întâlni pe teritoriul României peste 20 de alte denumiri pentru sarmale, cu etimologii dinainte de intrarea turcilor în spaţiul balcanic. Reţeta pe care v-o propun astăzi demonstrează încă o dată inventivitatea românului în bucătărie.

Sărmăluţe mănăstireşti cu urdă

Ai trebuinţă de: 2 căni de urdă, 1 cană de orez, o ceapă, 25-30 de frunze de sfeclă, două căni de borş, 100 ml bulion, apă. Facultativ: o ceşcuţă de smântână. Cum se procedează

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR