Tort cu cremă de ness

Îi mulţumim doamnei Iolanda Done, din Ploieşti, pentru această reţetă rapidă de tort. Preparat cu o cremă apetisantă de ness, îţi va fi greu să îi rezişti acestui tort.
Tort cu cremă de ness - Ingrediente
1 blat tort din comerţ 1 pachet unt, la temperatura camerei 1/2 litru lapte dulce 6 linguri zahăr esenţă rom 6 linguri ness 3 linguri făină frişcă 2 pahare apă
Mod de preparare
Tai blatul de tort în două felii egale şi le însiropezi cu un sirop făcut, în prealabil, din 2 pahare cu apă, 2 linguri de zahăr şi esenţă de rom, după gust.
Într-o cratiţă mică, la foc potrivit, fierbi laptele dulce cu 4 linguri de zahăr şi amesteci bine. Adaugi cele 3 linguri de făină, omogenizezi, apoi presari cele 6 linguri de ness. Amesteci foarte bine compoziţia şi iei vasul de pe foc, după ce se formează o cremă groasă. Adaugi untul moale şi omogenizezi, până când obţii o cremă consistentă, numai bună pentru a fi întinsă pe blat.
Ungi cele două felii de blat cu jumătate din crema de ness, apoi le aşezi una peste cealaltă, iar la sfârşit, nivelezi restul de cremă deasupra tortului. Îl ornezi cu frişcă, după gust.