Tort cu iaurt

tort cu iaurt cititori jpeg

Îi mulţumim doamnei Tabara Mariana pentru această reţetă apetisantă de tort cu iaurt.

Ingrediente

1 găletuşă de iaurt 500 ml frişcă 28 linguri zahăr 3 plicuri de gelatină opţional: fructe din compot, cacao, ciocolată, colorant alimentar

Cum se prepară tortul cu iaurt

Pui gelatina la înmuiat în apă sau suc din compot. Baţi frişca cu mixerul până se întăreşte. Baţi iaurtul cu zahărul, apoi le amesteci bine şi pui puţin câte puţin din gelatina preparată pe foc. Amesteci uşor ingredientele. Pui celofan pe fundul unei tăvi, torni compoziţia, nivelezi bine, strângi celofanul peste tort şi îl dai la rece până a doua zi.

Desfaci folia, răstorni tortul pe un platou şi îl ornezi cu frişcă bătută după imaginaţie sau, dacă doreşti, cu fructe din compot, bucăţi de ciocolată, cacao după gust sau foloseşti colorant alimentar.

image