Turnedouri „Marele Voievod de Alba Iulia” (reţetă creată de bucătarul regal Iosif Strassman pentru Regele Mihai)

turnedouri jpeg

Nu sunt deloc puţine reţetele pe care bucătarii Casei Regale a României le-au creat pornind de la evenimentele istorice sau în onoarea prinţilor şi a regilor, fie că e vorba despre neamţul Edner, care gătea la Curtea de la Bucureşti pe la sfârşitul secolului al XIX-lea, fie că-l amintim pe Iosif Strassman, cel din urmă gastronom regal.

Cu 80 de ani în urmă, voind a-i face un dar Marelui Voievod de Alba Iulia, Alteţa Sa Regală Principele Mihai - fost şi viitor rege al României, în acel context istoric -. Strassman creează reţeta pe care o voi aminti acum: Turnedourile Marele Voievod de Alba Iulia. Ai nevoie de muşchi de vacă. gulii. bureţi, carne de porc, crutoane prăjite, tarhon, roşii, sare, piper şi cimbru, ou, unt, ceapă, o felie de franzelă şi puţin sos spaniol.

Află reţeta pe ANTENA SATELOR

Află reţeta pe ANTENA SATELOR