Pentru a prepara dovleac copt, spală-l bine, sub jet de apă, iar dacă sunt zone stricate îndepărtează-le cu ajutorul unui cuţit. Procedează la fel şi în cazul acestei reţete de dovleac umplut cu orez cu lapte. Toamna, dovlecii au o aromă mai puternică şi pot fi păstraţi aproape o lună în spaţii reci şi lipsite de umiditate.

Dovleac umplut cu orez cu lapte - Ai nevoie de

2 dovleci mici de copt
1 cană orez cu lapte
4 linguri zahăr

Dovleac umplut cu orez cu lapte - Mod de preparare

Speli dovlecii, le tai un capac şi îi scobeşti cu grijă. Tai miezul cubuleţe, pe care îl amesteci cu zahărul şi cu orezul cu lapte. Umpli dovlecii cu acest amestec şi îi aşezi într-o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se coace dovleacul, iar miezul se înmoaie.

Loading...