Dovlecei cu roşii şi cu brânză

1 untitled 2 png png

Carmen Licuţa, cititoare a revistei Click! Poftă bună îţi propune să găteşti dovlecei cu roşii şi cu brânză.

Ingrediente necesare:

  • 800 g dovlecei
  • 400 g roşii
  • sare
  • piper
  • 1 lingură unt, pentru uns
  • 2 linguri pesmet
  • 5 ouă
  • 100 g caşcaval ras
  • 30 g parmezan ras
  • 100 g brânză
  • busuioc, după gust
  • ulei, pentru prăjit
  • făină

Mod de preparare:

Tai dovleceii felii de 4-5 mm, îi presari cu sare şi piper, după gust, îi dai prin făină şi îi prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. Îi scoţi pe şerveţele, pentru a îndepărta excesul de ulei. Îi laşi la răcit.

Separat, crestezi uşor roşiile, le pui 30 de secunde în apă clocotită, apoi le descojeşti şi le tai

cubuleţe.

Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust, adaugi parmezanul şi caşcavalul şi omogenizezi. 4 Ungi un vas cu unt şi îl presari cu pesmet, aşezi un strat de dovlecei, unul de roşii, busuioc mărunţit,

brânză tăiată feliuţe şi 1/3 din compoziţia cu ouă. Încă un strat de dovlecei, repeţi până termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei.

Torni restul de amestec de ouă şi dai vasul la cuptor, la 200 °C, până se rumenesc uşor.