Pentru a scăpa de mirosul şi gustul puternic de miel din drob, este recomandat ca organele să fie ţinute timp de 15 minute în apă cu oţet. Încearcă această retetă de drob de miel, 100% tradiţională, pentru o aromă desăvârşită a preparatului pe care îl vei pune pe masa de Paşte.

Ingrediente Drob de miel

  • măruntaie de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi)
  • 1 prapur de miel
  • ½ kg ficat de pui
  • ½ kg carne macră de pui sau de vită
  • 3 legături ceapă verde
  • 3 legături mărar
  • 3 legături pătrunjel
  • 4-5 ouă 
  • 2 legături usturoi
  • 2-3 ouă fierte tari
  • 1 felie pâine
  • sare
  • piper

Preparare Drob de miel

Speli toate măruntaiele de miel, apoi separi plămânii şi-i pui la fiert, cu un praf de sare. Rinichii îi ţii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie. Ficatul de miel îl fierbi împreună cu ficăţeii de pui, inima şi rinichii. Le dai în clocot 10 minute, apoi arunci apa.

Speli carnea şi o tai cubuleţe. Tai cuburi carnea macră şi o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul tăiate mărunt. Condimentezi apoi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi ouăle crude şi felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior.

Toci rinichii şi îi adaugi peste restul de carne. Pui ficăţeii, plămânii, rinichii şi inima mărunţite bine, şi începi să frămânţi. Adaugi sare şi piper. Tai în două prapurul. Aşezi o parte într-o tavă unsă cu ulei. Pui un strat din amestecul de carne şi, peste, 2-3 ouă fierte tari şi descojite.

Adaugi un nou strat de carne şi deasupra pui a doua bucată de prapur. Bagi tava în cuptorul preîncălzit.

Serveşti rece, ca aperitiv. Poftă bună! 

Loading...