Dulceaţă de coacăze

dulceata de coacaze jpeg

Ştiai că aceste fructe, coacăzele roşii, sunt bogate în antioxidanţi? Previn infecţiile şi te protejează de diverse afecţiuni, precum cele cardiovasculare şi reumatice. Totodată, consumul regulat de coacăze apără organismul de ulcerul gastric şi de cariile dentare.

Ingrediente

1,5 kg coacăze

600 g zahăr

1 lămâie

Mod de preparare

Speli fructele, le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie şi laşi dulceaţa să fiarbă la foc mic. Iei spuma când este nevoie şi dai vasul deoparte după ce siropul s-a legat. O torni fierbinte în borcane, le închizi ermetic şi le aşezi în cămară, după ce s-au răcit.