Fasole verde cu ceapă călită dietetic, maioneză şi usturoi
Păstăile de fasole verde sunt printre cele mai sănătoase alimente, de aceea merită să încerci cât mai multe variante de preparare rapidă. Prin fierbere la foc mic, ămpreună cu ceapa călită dietetic îşi păstrează calităţile antioxidante. Porţii:6 Pregătire:10 min Gătire:20 min Timp total:30 min Categorie:aperitiv
Ingrediente
- 1 ceapă mare sau 2 potrivite
- 1 kg fasole verde
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură cimbru
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri maioneză light
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 150 ml apă
Mod de preparare
Pui apă cu sare la fiert. Tai vârful şi codiţele păstăilor de fasole, le speli sub jet de apă şi le pui să fiarbă la foc mic, cel mult 10 minute, să rămână crocante. Le scoţi şi le pui să se scurgă.
Toci ceapa mărunt şi o pui în tigaia cu uleiul încins, amestecând tot timpul până când începe să se coloreze uşor, nu mai mult de 2 minute. Torni peste ea apa şi continui să amesteci până se înmoaie bine.
Pui ceapa cu tot cu zeama de la călit peste fasole, adaugi usturoiul tăiat felii subţiri şi torni zeama de lămâie. Pui sare şi piper după gust şi presari cimbrul pe deasupra.
Amesteci fasolea şi o dai la rece cel puţin o jumătate de oră.