Crap umplut la cuptor
Ingrediente: un crap de 1,5 kg (al meu a fost mai mare, de 3 kg), 300 ml vin alb, 500 g ciuperci, 400 g roşii, o căpăţână de usturoi, 300 g orez, o ceapă, o lămâie
Mod de preparare
Cureţi peştele, îl speli şi îl presari cu sare. Îl laşi 15 minute timp în care cureţi şi speli ciupercile, le tai felioare şi le înăbuşi în ulei.
Peste ele adaugi orezul, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, cimbru, verdeaţa. Aceasta va fi compoziţia cu care umpli peştele. Îi coşi burta şi îl aşezi în tava cu ulei. Adaugi vinul, usturoiul şi roşiile tăiate. Dai la cuptor pentru 40 de minute. Îl serveşti cald ornat cu felii de lămâie şi presărat cu verdeaţă.
de la Simona Andreea Negoiţă, Bucureşti