Pilaf cu ciuperci
O mâncare rapidă şi săţioasă, pilaful îl poţi pregăti atât cu legume, cât şi cu cu pui, porc sau vită. Se face rapid şi cu siguranţă ai toate ingredientele la îndemână.;
- Porții: 3
- Timp total: 40 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
300g carne de pui (piept sau pulpe)
200g orez cu bobul lung
100g mazăre
4-5 ciuperci
2 morcovi
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pătrunjel verde tocat
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi carnea de pieliţă şi o pui la fiert cu apă rece şi puţină sare. Îndepărtezi spuma formată, adaugi morcovii tăiaţi bastonaşe sau felii şi laşi să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, până când carnea este bine pătrunsă, după care o tai bucăţi. Adaugi ciupercile curăţate şi tăiate, boabele de mazăre şi orezul spălat şi scurs. Acoperi ingredientele cu apă caldă sau supă de legume, adaugi uleiul, condimentezi cu sare şi pătrunjel verde tocat, după gust, şi introduci vasul la cuptor, cu capacul pus deasupra, pentru circa 20 de minute. Opreşti focul, laşi vasul încă 10 minute la cuptor să înflorească bine orezul şi serveşti pilaful cald.