Pui cu parmezan şi sos de roşii
Cauţi o reţetă pentru o masă rapidă, uşoară şi gustoasă? Acest preparat din pui cu parmezan şi sos de roşii este delicios şi se găteşte în mai puţin de 30 de minute. Este excelent atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
Ingrediente reţetă Pui cu parmezan şi sos de roşii
- 1 lingură ulei
- 4 bucăţi piept de pui fără piele şi dezosat, tăiat subţire
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 1/4 cană de vin alb
- 3/4 cană bulion
- 1/2 cană smântână
- 1/4 cană de roşii uscate
- 100 g parmezat ras
- sare şi piper după gust
- busuioc proaspăt sau uscat (după preferinţe)
Citeşte şi: Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
Mod de preparare reţetă Pui cu parmezan şi sos de roşii
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu, se adaugă puiul şi se găteşte până se rumenesc uşor bucăţile şi ajungă să aibă crustă aurie pe ambele părţi. Scoateţi bucăţile de pui din tigaie.
În uleiul rămas, adăugaţi usturoiul tocat şi lăsaţi pe foc 2-3 minute până când devine auriu, apoi adăugaţi vinul, bulionul, smântâna, roşiile uscate şi parmezanul. Se dă totu la fiert la foc mic, până când sosul începe să se îngroaşe.
Citeşte şi: Frigărui de pui cu orez: nici nu vei simţi că este o reţetă de regim
Frigărui de pui cu orez: nici nu vei simţi că este o reţetă de regim
Când sosul este gata, se adaugă bucăţile de pui, se amestecă pentru a se îmbina aromele şi se condimentează cu sare şi piper după gust. La final, asezonaţi cu busuioc verde pentru un plus de aromă sau cu busuioc uscat.
Poftă bună!