Raţă cu portocale

1366041648 3029rata jpeg

Ingrediente: o raţă nu foarte mare, 500 ml supă de pui sau de legume, 200 g carne de porc slabă, 2 ficăţei de pui, 1 ceapă, 1 ou, 1 felie de pâine, pătrunjel verde tocat, sare, piper

Pentru garnitură: 2 portocale, 300 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri smântână, 2 linguri fistic, sare, piper

Mod de preparare:Pregatire: 30 min Coacere: 45 min Dificultate: medie

Amesteci într-un castron carnea tocată, ficăţeii tăiaţi mărunt, ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarsă, oul bătut, pătrunjelul verde, sare şi piper, după gust. Despici pieptul raţei, îl umpli cu compoziţia preparată şi îl coşi cu aţă pentru a nu se desface în timpul preparării. Aşezi raţa umplută într-o cratiţă, adaugi supa, acoperi cu capac şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Din când în când stropeşti cu sosul din cratiţă.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi de jur-împrejurul păsării felii de portocale, îndepărtezi capacul şi laşi să se rumenească frumos deasupra.

Între timp, feliezi ciupercile, le căleşti cu unt 5-6 minute, condimentezi cu sare şi piper, după gust, iar la sfârşit adaugi smântâna şi fisticul. După câteva clocote tragi de pe foc şi le serveşti calde, alături de raţa cu portocale.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg