Raţă cu portocale

1366041648 3029rata jpeg

Ingrediente: o raţă nu foarte mare, 500 ml supă de pui sau de legume, 200 g carne de porc slabă, 2 ficăţei de pui, 1 ceapă, 1 ou, 1 felie de pâine, pătrunjel verde tocat, sare, piper

Pentru garnitură: 2 portocale, 300 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri smântână, 2 linguri fistic, sare, piper

Mod de preparare:Pregatire: 30 min Coacere: 45 min Dificultate: medie

Amesteci într-un castron carnea tocată, ficăţeii tăiaţi mărunt, ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarsă, oul bătut, pătrunjelul verde, sare şi piper, după gust. Despici pieptul raţei, îl umpli cu compoziţia preparată şi îl coşi cu aţă pentru a nu se desface în timpul preparării. Aşezi raţa umplută într-o cratiţă, adaugi supa, acoperi cu capac şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Din când în când stropeşti cu sosul din cratiţă.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi de jur-împrejurul păsării felii de portocale, îndepărtezi capacul şi laşi să se rumenească frumos deasupra.

Între timp, feliezi ciupercile, le căleşti cu unt 5-6 minute, condimentezi cu sare şi piper, după gust, iar la sfârşit adaugi smântâna şi fisticul. După câteva clocote tragi de pe foc şi le serveşti calde, alături de raţa cu portocale.