Roşii gratinate cu perişoare şi cartofi

1366039560 0075rosii 20gratinate 20cu 20perisoare 20de 20cartofi jpeg

Ingrediente: 10 cartofi mici, 12-14 roşii cherry, 100 g caşcaval, 3 ouă, 6 linguri smântână, 1 lingură unt

Pentru perişoare: 250 g carne tocată (vită şi porc), 2 linguri codiţe de ceapă verde tocate, 2 felii de pâine, 1 ou, ½ legătură pătrunjel verde tocat, 3 linguri ulei pentru prăji,t sare, piper, 2 codiţe ceapă verde pentru decor

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mcă

Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de coajă şi-i păstrezi calzi. Separat, amesteci ingredientele pentru perişoare, condimentezi cu sare şi piper, după gust, le dai forma rotundă şi le rumeneşti într-o tigaie cu uleiul bine încins. Le scoţi din grăsime şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt.

Pe lângă perişoare, adaugi cartofii fierţi şi roşiile, având grijă să fie intercalate şi frumos aranjate. Amesteci separat, într-un castron, două ouă, caşcavalul ras şi smântâna, apoi le torni peste ingredientele din vas şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. O decorezi cu ceapa verde tocată mărunt.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg