Feta coaptă cu roşii cherry

1 shutterstock 1969694119 jpg jpeg

Roşii cu brânză. Ce combinaţie poate fi mai bună vară? Ei bine, încearcă această reţetă şi vei vedea.

Ingrediente

15-18 roşii cherry

1 pachet brânză feta (300 g)

4-5 căţei de usturoi

60 ml ulei de măsline

½ linguriţă fulgi de chili, opţional

1 crenguţă cimbru

1 linguriţă oregano uscat  

sare

piper

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-o tavă cu pereţi înalţi, pui brânza feta în mijloc şi aşezi pe margini roşiile cherry, căţeii de usturoi întregi, cimbrul, presari oregano şi, dacă doreşti, fulgii de chili. Asezonezi cu sare şi piper după gust, torni uleiul de măsline şi dai tava la cuptor 20-35 de minute, până ce roşiile s-au înmuiat, iar feta a căpătat o crustă aurie.

Serveşti preparatul cald, cu pâine de casă, şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock