Când ai poftă de o porţie de peşte, încearcă o reţetă de cod cu năut şi roşii la cuptor, sănătoasă şi foarte gustoasă.

Ingrediente

5 linguri ulei

4 bucăţi file de cod

400 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

400 g năut la conservă

80 g salam chorizo, bucăţele

4 căţei de usturoi

2 cepe

2 ardei graşi copţi, feliaţi

3 linguri pătrunjel tocat

½ linguriţă boia

vin alb, după gust

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi o tavă cu puţin ulei. Dai la blender usturoiul împreună cu bucăţelele de salam. Aşezi năutul în tavă, ceapa tăiată julien şi ardeii. Amesteci cu roşiile. Presari jumătate din cantitatea de usturoi combinat cu salam. Stropeşti cu puţin ulei şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor 10 minute.

Torni vin alb, după gust şi aşezi bucăţile de peşte peste legume. Presari restul de usturoi, boia, sare şi piper, după gust. Stropeşti peştele cu puţin ulei. Dai la cuptor încă 20 de minute sau până ce codul este bine pătruns. Serveşti cu zeamă de lămâie şi pătrunjel.

Sursa https://www.supergoldenbakes.com

Loading...