File de peşte cu piure de cartofi

file peste cartofi piure jpeg

Avem pentru voi cea mai bună reţetp de mâncare de peşte: file de peşte cu piure de cartofi. Poţi prepara oricând, la orice ocazie!

Ingrediente pentru file de peşte cu piure de cartofi

600 g filé de peşte 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă mică 60 g unt 30 g făină 3 gălbenuşuri 150 ml supă de legume 150 ml vin alb 150 g smântână ½ legătură pătrunjel sare piper

800 g cartofi

200 ml lapte

50 g unt

câteva fire de mărar

ardei iute

1 lămâie

Mod de preparare pentru file de peşte cu piure de cartofi

Se stropeşte peştele cu zeamă de lămâie. Ceapa se curăţă, se taie şi se aureşte în jumătate din cantitatea de unt. Se pune făina şi se amestecă rapid. Se adaugă supa, vinul şi smântâna şi se lasă pe foc 5 minute. La final se adaugă pătrunjel tocat, sare, piper şi două gălbenuşuri.

image

Se fierb cartofii, se scurg şi se zdrobesc. Se adaugă lapte fierbinte şi se amestecă până devine un piure cremos. Se potriveşte de sare, se pune şi untul şi apoi piureul

se pune într-un poş sau într-o seringă de ornat.

image

Piureul se pune pe lângă pereţii vasului lăsându-se un spaţiu în mijloc.

image

În spaţiul gol se pune sosul şi apoi se aşază peştele uscat şi presărat cu sare.

image

Se unge piureul cu gălbenuş şi se dă la copt pentru 15-20 de minute. Se serveşte cald, decorat cu mărar, felii de lămâie, piper şi ardei iute.

image

foto: Image Food