Avem pentru voi cea mai bună reţetp de mâncare de peşte: file de peşte cu piure de cartofi. Poţi prepara oricând, la orice ocazie!

Ingrediente pentru file de peşte cu piure de cartofi

600 g filé de peşte
2 linguri zeamă de lămâie
1 ceapă mică
60 g unt
30 g făină
3 gălbenuşuri
150 ml supă de legume
150 ml vin alb
150 g smântână
½ legătură pătrunjel
sare
piper

Pentru garnitura de cartofi
800 g cartofi
200 ml lapte
50 g unt
câteva fire de mărar
ardei iute
1 lămâie

Mod de preparare pentru file de peşte cu piure de cartofi

Se stropeşte peştele cu zeamă de lămâie. Ceapa se curăţă, se taie şi se aureşte în jumătate din cantitatea de unt. Se pune făina şi se amestecă rapid. Se adaugă supa, vinul şi smântâna şi se lasă pe foc 5 minute. La final se adaugă pătrunjel tocat, sare, piper şi două gălbenuşuri.
pasul 1

Se fierb cartofii, se scurg şi se zdrobesc. Se adaugă lapte fierbinte şi se amestecă până devine un piure cremos. Se potriveşte de sare, se pune şi untul şi apoi piureul
se pune într-un poş sau într-o seringă de ornat.
pasul 2

Piureul se pune pe lângă pereţii vasului lăsându-se un spaţiu în mijloc.
pasul 3

În spaţiul gol se pune sosul şi apoi se aşază peştele uscat şi presărat cu sare.
pasul 4

Se unge piureul cu gălbenuş şi se dă la copt pentru 15-20 de minute. Se serveşte cald, decorat cu mărar, felii de lămâie, piper şi ardei iute.
pasul 5

foto: Image Food

Loading...