Frigărui nemţeşti cu slănină afumată

1 frigarui nemtest jpg jpeg

Ai grătarul încins şi cauţi o reţetă inedită? Iată una de inspiraţie nemţească, ce are la bază legume şi şunculiţă afumată. Dacă e prea grasă pentru gusturile tale, poţi folosi cuburi de bacon.

Ingrediente pentru Frigărui nemţeşti cu slănină afumată

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg ceapă roşie
  • 300 g slănină afumată (sau bacon)
  • boia dulce
  • 100 g unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare Frigărui nemţeşti cu slănină afumată

Cartofii se curăţă şi se spală, apoi se taie în felii de 1 cm fiecare. Se adaugă peste ele sare şi piper. Ceapa se taie în sferturi după curăţare. De preferat este să nu fie foarte mare, pentru a se pătrunde. Slănina se taie în felii subţiri şi se freacă cu boiaua de ardei dulce.

Într-o tigaie se pun 2 cuburi de unt şi se înăbuşesc legumele alături de slănină. Se scot apoi şi se lasă la răcit. Pe beţe speciale pentru frigărui se înfig alternativ legume şi slănină. Ai grijă să începi şi să termini cu o legume.

Foloseşte folie de aluminiu, pe care o ungi un puţin unt şi inveleşti frigăruile. Strânge bine folia la capete. Se pun pe grătar sau direct pe jar şi se lasă la făcut timp de 20 de minute.Se întorc de mai multe ori.

Se servesc cu castraveţi muraţi sau orice altă actritură preferi.

Poftă bună!