Un deliciu pe gustul oricărui gurmand este această friptură de vită cu morcovi şi mentă! Prepari friptura după gust, o laşi cţt vrei pe grătar, dar o poţi pregăti şi în tigaie. Şi ornează cu felii de usturoi.

Friptură de vită cu morcovi şi mentă - Ingrediente

Pentru friptură
4 bucăţi muşchi de vită, curăţate de grăsime
sare
piper
½ lingură ulei de măsline

Pentru salată
1 cană morcovi curăţaţi şi daţi prin răzătoare
1 cană castraveţi curăţaţi şi feliaţi
1 lingură ulei de măsline
2 linguri mentă proaspătă, tocată sau 1/2 lingură mentă uscată
sare
piper
½ cană zeamă de portocale

Friptură de vită cu morcovi şi mentă - Mod de preparare

Pentru friptură, încingi grătarul la temperatură mare.

Pentru salată, amesteci toate ingredientele într-un vas, şi amesteci cu grijă. Marinezi salata cel puţin 5-10 minute pentru a se amesteca bine aromele înainte de servire. (Salata poate fi făcută chiar cu 3 ore înainte şi păstrată la frigider).

Asezonezi fripturile cu sare şi piper şi le ungi cu puţin ulei.

Laşi pe grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte, sau cât vrei tu să fie de pătrunsă. Dai la o parte de pe foc şi laşi să se răcească 5 minute. Serveşti fiecare porţie cu câte o jumătate de cană de salată, alături.

Fiecare porţie conţine:
Calorii 191
Grăsimi 9 g
Grăsimi saturate 2 g
Colesterol 35 mg
Sodiu 359 mg
Fibre 1 g
Proteine 19 g
Carboidraţi 9 g
Potasiu 451 mg

Coaste de vită înăbuşite în vin şi bere

Cel mai bun gulaş de vită. Reţeta lui Jamie Oliver

Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin

Cea mai bună mâncare de vită cu ardei

Loading...