3 preparate vegane apetisante și sănătoase. Toată lumea le va iubi!

conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg

Dacă un stil de viață echilibrat este prioritatea ta în acest moment, rețetele următoare sunt tot ce ai nevoie. Sunt rețete sănătoase pe care le poți încerca, oricând!

Făcute din ingrediente sănătoase, aceste preparate sunt tât de bune, încât nici nu-ți vei da seama că sunt vegane. Iată cum le prepari.

Humus de caju 

Ingrediente

150 g nuci caju

1 linguriță drojdie nutritivă (inactivă)

2-3 linguri ulei de măsline

1 linguriță zeamă de lămâie

2 căței de usturoi

¼ legătură mărar

¼ legătură pătrunjel

2 fire ceapă verde

1 praf de chili, opțional

sare

piper

Pui nucile caju la înmuiat în apă rece, peste noapte, apoi le scurgi, dar oprești puțină apă. Le transferi într-un blender, adaugi restul ingredientelor și mixezi un minut până obții o compoziție cremoasă. Dacă este nevoie, completezi cu 1-2 linguri de apă. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești humusul pe pâine prăjită și decorezi după imaginație.

Conopidă picantă 

Ingrediente

1 conopidă medie (1 kg)

50 g făină de hrișcă

100 ml lapte de migdale

1 linguriță pudră de ceapă

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță paprică

30 ml sos iute

30 ml ketchup

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zahăr brun

2 linguri sos de soia

sare

piper

Preîncălzești cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina împreună cu laptele, paprica, pudra de ceapă și cea de usturoi, sare și piper după gust. Speli și rupi conopida în buchețele, de mărimea dorită, apoi le înmoi în aluat. Transferi bucățile de conopidă într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor 20-25 de minute.

În alt bol, amesteci sosul iute, ketchupul, sosul de soia, zahărul brun și uleiul. Ungi conopida cu acest sos din bol și mai ții la cuptor 15 minute, apoi lași la răcorit. Servești preparatul cald, cu sosul preferat și îl decorezi după imaginație.

Budincă de tapioca

Ingrediente

60 g perle de tapioca

500 ml lapte de cocos

50 g cacao bio

50 ml cremă de cocos bio

4 linguri sirop de agave

½ linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Lași perlele de tapioca la înmuiat în laptele rece, cel puțin 30 de minute. Transferi compoziția într-o cratiță, adaugi siropul de agave și crema de cocos și lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă, amestecând ocazional. Nu trebuie să dea în clocot. Stingi focul, încorporezi cacaua, praful de sare, extractul de vanilie și amesteci până la omogenizare, apoi lași la răcorit. O dai la frigider o oră înainte de servire și o servești cu fructe de sezon.

FOTOGRAFII Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg