3 preparate vegane apetisante și sănătoase. Toată lumea le va iubi!

conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg

Dacă un stil de viață echilibrat este prioritatea ta în acest moment, rețetele următoare sunt tot ce ai nevoie. Sunt rețete sănătoase pe care le poți încerca, oricând!

Făcute din ingrediente sănătoase, aceste preparate sunt tât de bune, încât nici nu-ți vei da seama că sunt vegane. Iată cum le prepari.

Humus de caju 

Ingrediente

150 g nuci caju

1 linguriță drojdie nutritivă (inactivă)

2-3 linguri ulei de măsline

1 linguriță zeamă de lămâie

2 căței de usturoi

¼ legătură mărar

¼ legătură pătrunjel

2 fire ceapă verde

1 praf de chili, opțional

sare

piper

Pui nucile caju la înmuiat în apă rece, peste noapte, apoi le scurgi, dar oprești puțină apă. Le transferi într-un blender, adaugi restul ingredientelor și mixezi un minut până obții o compoziție cremoasă. Dacă este nevoie, completezi cu 1-2 linguri de apă. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești humusul pe pâine prăjită și decorezi după imaginație.

Conopidă picantă 

Ingrediente

1 conopidă medie (1 kg)

50 g făină de hrișcă

100 ml lapte de migdale

1 linguriță pudră de ceapă

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță paprică

30 ml sos iute

30 ml ketchup

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zahăr brun

2 linguri sos de soia

sare

piper

Preîncălzești cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina împreună cu laptele, paprica, pudra de ceapă și cea de usturoi, sare și piper după gust. Speli și rupi conopida în buchețele, de mărimea dorită, apoi le înmoi în aluat. Transferi bucățile de conopidă într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor 20-25 de minute.

În alt bol, amesteci sosul iute, ketchupul, sosul de soia, zahărul brun și uleiul. Ungi conopida cu acest sos din bol și mai ții la cuptor 15 minute, apoi lași la răcorit. Servești preparatul cald, cu sosul preferat și îl decorezi după imaginație.

Budincă de tapioca

Ingrediente

60 g perle de tapioca

500 ml lapte de cocos

50 g cacao bio

50 ml cremă de cocos bio

4 linguri sirop de agave

½ linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Lași perlele de tapioca la înmuiat în laptele rece, cel puțin 30 de minute. Transferi compoziția într-o cratiță, adaugi siropul de agave și crema de cocos și lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă, amestecând ocazional. Nu trebuie să dea în clocot. Stingi focul, încorporezi cacaua, praful de sare, extractul de vanilie și amesteci până la omogenizare, apoi lași la răcorit. O dai la frigider o oră înainte de servire și o servești cu fructe de sezon.

FOTOGRAFII Shutterstock