Cartofi copţi, umpluţi cu şuncă şi ouă

Cartofi copti, umpluti cu sunca si oua jpeg

Ouă proaspete, bacon afumat şi brânză cheddar – ce-ai zice dacă le-ai pune pe toate într-un cartof şi l-ai coace? Aşa ne sugerează Jamie Oliver în această reţetă, care este de-a dreptul o revelaţie. Este o opţiune simplă şi rapidă pentru finalul de săptămână, când vrei să găteşti ceva rapid pentru masa de prânz. Merge perfect cu o salată verde crocantă!

Cartofi copţi, umpluţi cu şuncă şi ouă - Ingrediente

2 cartofi mari de copt (fiecare să aibă 350 g) 2 felii mari de bacon sau şuncă afumată ulei 80 g brânză cheddar câteva fire de ceapă verde sau arpagic 4 ouă sare piper

Cartofi copţi, umpluţi cu şuncă şi ouă - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Înţepi cartofii şi îi aşezi direct pe un grătar, în cuptorul încins, şi îi laşi 1 oră şi jumătate sau chiar 2 ore să se coacă, până când se pătrund. Îi laşi apoi să se răcească.

Tai baconul sau şunca în bucăţi mici. Încingi uleiul într-o tigaie şi sotezi baconul până se rumeneşte şi devine crocant. Îl răstorni într-un bol.

Tai cartofii în jumătăţi, pe lungime, şi scoţi cu o lingură miezul, lăsând o margine de 5 mm. Adaugi jumătate din cantitatea de miez de cartof copt în bolul cu bacon (păstrezi restul de miez pentru un alt preparat).

Dai prin răzătoare toată brânza cheddar şi tai fin frunzele de arpagic. Adaugi o treime din brânza cheddar şi mare parte din arpagic în acelaşi bol, apoi condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust, şi omogenizezi ingredientele.

Aşezi cojile de cartofi pe o tavă de copt. Pui o lingură cu vârf din umplutura obţinută în fiecare coajă, apoi faci o adâncitură, ca să aibă loc ouăle.

Spargi ouăle, presari brânza cheddar rasă păstrată anterior şi dai la cuptor 12 minute, până când se fac ouăle, iar gălbenuşul e încă moale. Decorezi cu restul de arpagic tocat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Cartofi umpluţi cu bacon la cuptor

Cartofi umpluţi cu bacon la cuptor

Cartofi umpluţi, la cuptor

Cartofi umpluţi, la cuptor

Cartofi umpluţi cu salată de curcan

Cartofi umpluţi cu salată de curcan

Cartofi umpluţi cu bacon FOTO

Cartofi umpluţi cu bacon FOTO

Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval

Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval