Cea mai bună tocană de miel cu legume rădăcinoase

tocana de miel cu legume radacinoase jpeg

Dacă vrei să încerci de Paşte altă mâncare, pe lângă stufatul de miel, alege o reţetă reinterpretată de tocană de miel. Vei folosi o paletă largă de legume rădăcinoase, extrem de gustoase. La final, vei obţine o mâncare săţioasă, care nu va rezista prea mult în farfuriile invitaţilor de la masa ta.

Tocană de miel cu legume rădăcinoase - Ingrediente

½ cană făină sare piper negru măcinat 1,8 kg carne de miel dezosată, tăiată cuburi de 5 cm 120 ml ulei 500 ml vin roşu sec 2 linguri oţet 1 litru supă de pui 2 linguri tarhon tocat 450 g morcovi mici, curăţaţi 450 g păstârnac, curăţat 450 g cartofi mici, curăţaţi 230 g napi mici, curăţaţi 8 bulbi mici de fenicul, curăţaţi (frunzele le păstrezi şi le toci) 1 ceapă mare, tocată 2 linguri pătrunjel tocat

Tocană de miel cu legume rădăcinoase - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Cerni făina într-un bol încăpător şi o condimentezi cu o cantitate generoasă de sare şi de piper. Adaugi cubuleţele de carne de miel în mai multe etape şi le amesteci ca să se acopere uniform cu făina.

Într-o cratiţă adâncă, încingi 2 linguri de ulei. Adaugi un sfert din cantitatea de carne de miel şi o prăjeşti la foc mediu spre mare, până se rumeneşte, aproximativ 6 minute. Scoţi carnea pe hârtie absorbantă. Prăjeşti restul de carne de miel dată prin făină, în mai multe etape, adăugând 2 linguri de ulei în cratiţă, la fiecare etapă.

Când ai terminat, pui din nou carnea de miel în cratiţă. Torni vinul şi oţetul şi fierbi până dă în clocot. Torni supa de pui şi adaugi tarhonul şi laşi din nou să fiarbă şi să dea în clocot. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi cratiţa şi fierbi înăbuşit tocana, în cuptor, aproximativ 1 oră, până când carnea este aproape moale.

Scoţi din cuptor. Adaugi în tocăniţa de miel morcovii, păstârnacul, cartofii mici, bulbii de fenicul şi ceapa. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să clocotească, amestecând pentru ca aromele legumelor să se combine. Acoperi vasul, îl bagi din nou în cuptor şi mai ţii tocana până când carnea şi legumele sunt moi, aproximativ 1 oră. Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi pătrunjelul şi frunzele de fenicul tocate şi serveşti tocana de miel în boluri adânci.

Sursa + foto: www.foodandwine.com

www.foodandwine.com

Reţeta bunicii de angemacht de miel cu ceapă

Reţeta bunicii de angemacht de miel cu ceapă

Friptură de miel cu cimbru la cuptor

Friptură de miel cu cimbru la cuptor

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver

Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg