Cele mai apetisante rulouri cu cremă de vanilie

rulouri cu crema de vanilie jpeg

Apetisante şi delicioase, aceste rulouri cu cremă de vanilie îţi vor potoli pofta de ceva dulce.

Ingrediente (20 de rulouri cu vanilie)

Pentru crema de vanilie

750 ml lapte integral (păstrezi deoparte 120 ml)

1 păstaie de vanilie, desfăcută şi cu seminţele scoase

6 gălbenuşuri

180 g zahăr pudră

55 g făină, cernută

1 praf de sare

Pentru rulouri

450 g (2 foi) aluat foitaj congelat, lăsat în prealabil la dezgheţat

ulei vegetal, pentur uns

60 ml lapte

zahăr tos

* echipamente speciale: conuri de metal pentru a obţine forma specifică a rulourilor; poţi folosi şi conuri din carton tare, învelite în folie de aluminiu

Mod de preparare

Pentru cremă, fierbi laptele (mai puţin cei 120 ml), păstaia de vanilie şi seminţele într-o cratiţă, la foc mediu, dar nu dai în clocot. Iei de pe foc, acoperi vasul şi laşi vanilia 20 de minute la infuzat.

Separa, într-un bol, baţi gălbenuşurile şi zahărul până la omogenizare. Adaugi sarea, făina şi 120 ml lapte. Amesteci bine ingredientele până se omogenizează şi obţii o compoziţie cremoasă, fără cocoloaşe.

Torni laptele cald cu aromă de vanilie în fir subţire în compoziţia de ouă, amestecând continuu până când se omogenizează crema. Pui amestecul în cratiţă şi îl fierbi. Amesteci crema constant, la foc mediu, până când se îngroaşă, 3-5 minute.

Treci crema printr-o sită fină, deasupra unui bol. Aşezi o folie de plastic direct pe suprafaţa cremei pentru a preveni formarea unei pojghiţe groase. Dai deoparte să se răcească.

, tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt şi ungi cu ulei conurile de metal sau pe cele de carton, învelite în aluminiu. Aşezi prima foaie de aluat foitaj pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină. Tai aluatul foitaj în fâşii late de 1-1,5 cm, cu un cuţit ascuţit.

Începi cu vârful conului şi îl înveleşti cu fâşia de aluat, până îl acoperi complet. Repeţi cu restul de aluat şi când toate conurile sunt învelite în foitaj, le aşezi într-o tavă, le acoperi şi le ţii 30 de minute la frigider.

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoţi formele de la frigider, le ungi cu o pensulă cu puţin lapte şi presari zahăr tos, după gust. Dai prima tavă la cuptor şi ţii rulourile 18-20 de minute, până se rumenesc. Le scoţi, le aşezi pe o altă suprafaţă şi le laşi să se răcească, până când le poţi manevra. Scoţi rulourile de pe forme şi le mai laşi să se răcească, apoi dai la cuptor cea de-a doua tavă.

La final, asamblezi rulourile scoase din forme. Torni crema de vanilie într-un poş şi umpli rulourile, unul câte unul, cu crema rece. Le serveşti imediat.

Sursa + foto: gracessweetlife.com

gracessweetlife.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg