Chec cu lămâie glazurat, un deliciu

Lemon Bread jpeg

Când vrei să ieşi din încurcătură cu un desert simplu, merită să încerci această reţetă de chec cu lămâie. Glazurat şi pufos, checul va fi pe placul pofticioşilor.

  • Porții: 5
  • Timp total: 50 min
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

300 g făină 4 ouă 200 g zahăr 200 g unt 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă turmeric 1 păstaie de vanilie Pentru glazură 150 g zahăr pudră 4 linguri vin alb

Mod de preparare

Scoţi untul de la frigider şi îl ţii la temperatura camerei 15 minute. Între timp, speli lămâia în apă caldă şi o descojeşti. Storci sucul din ea, iar restul îl dai prin răzătoare.

Mixezi, la viteză mare, untul cu zahărul 5 minute, apoi adaugi zeama şi miezul răzuit de lămâie. Cerni făina cu praful de copt şi o pui peste amestecul de mai sus. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe cele din urmă le pui la frigider. Adaugi în aluat câte un gălbenuş şi mixezi. La final, pui turmericul şi miezul de la păstaia de vanilie. Scoţi albuşurile de la frigider şi le baţi spumă. Le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri. Torni aluatul într-o formă tapetată şi-l

dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C 1 oră.

Pentru glazură, torni vinul treptat peste zahărul pudră şi amesteci continuu până obţii o pastă de culoare albă. Torni glazura peste checul scos din cuptor.