Ciuperci umplute

ciuperci umplute jpeg

La grătar ori la cuptor, ciupercile umplute sunt o variantă câştigătoare!

Ingrediente

800 g ciuperci mari 200 g ceapă tocată 50 g caşcaval tare, ras 150 ml ulei 25 g pesmet 1 legătură mărar sare piper

Mod de preparare

Îndepărtezi codiţele ciupercilor şi le speli în mai multe ape. Pui pălăriuţele la scurs, iar codiţele le tai mărunt. Încingi uleiul şi căleşti ceapa şi codiţele ciupercilor, potrivind gustul de sare şi piper. Le ţii la foc până scade apa, presari pesmetul, amesteci şi laşi câteva minute, opreşti focul şi adaugi mărarul. Laşi la răcit, apoi umpli cu această compoziţie pălăriuţele ciupercilor. Ungi o tavă de aragaz cu ulei şi le aşezi în ea, apoi presari caşcavalul şi dai la cuptorul încins până când se gratinează frumos.