Compot de cireşe, un deliciu pe care trebuie să îl încerci

compot de cirese jpeg

Ai poftă de cireşe şi vrei să te bucuri cât mai mult timp de savoarea lor? Atunci trebuie să încerci această reţetă de compot de cireşe.

Compot de cireşe - Ingrediente

1 kg cireşe 1 pahar zahăr (mai puţin, dacă cireşele sunt foarte dulci) 1 pahar apă, plus mai multă pentru fiert

Cum se prepară compotul de cireşe

Cureţi cireşele de codiţe şi de frunze, le speli bine şi le laşi să se scurgă. Pui într-o cratiţă un pahar cu apă şi zahărul şi le fierbi împreună la foc potrivit, până se topeşte zahărul. Când observi că siropul fierbe bine, adaugi cireşele scurse. Mai torni apă caldă şi fierbi compotul 10-15 minute, lăsând să dea în clocote mici. Iei de pe foc. Îl serveşti rece.

Foto: pixabay.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg