Coroniţă cu portocale

Când ai poftă de ceva dulce ori aştepţi musafiri sau vrei să faci o surpriză celor dragi, te poţi inspira din această reţetă. Coroniţa cu portocale este un desert delicios şi este gata în cel mult 1 oră.
Ingrediente
100 ml suc portocale 1 cană făină coajă de portocale, după gust 4 ouă 1 cană zahăr pudră 150 g unt topit 1 praf sare
Preparare
Mixezi ouăle spumă cu zahărul şi cu sarea. Torni, în fir subţire, untul topit şi răcorit, mixând continuu, apoi sucul şi coaja de portocale şi omogenizezi. Încorporezi cu o paletă făina cernută şi amesteci bine ca să nu rămână cocoloaşe. Tapetezi o formă de guguluf, ca să-ţi iasă prăjitura ca o coroniţă, o formă rotundă sau chiar una de chec, torni aluatul şi ţii la cuptor până când trece testul cu scobitoarea. Serveşti prăjitura decorată după imaginaţie.
Foto: Profimedia