Humus cu avocado, reţetă în paşi

Dacă îţi place năutul şi vrei să încerci o altă abordare în reţeta clasică de hummus, atunci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi este perfectă pentru a ieşi din zona ta de confort. Adaugă avocado copt pe lista de ingrediente şi vei obţine un delicios hummus, pe care îl poţi mânca în zilele de post pe pâine sau cu lipie libaneză.
Hummus cu avocado – Ingrediente
425 g năut de la conservă, scurs 2 avocado copţi, fără coajă şi fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline (mai mult, pentru servire) 1 ½ lingură pastă de tahini 3 linguri zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi, fără coajă sare piper negru măcinat 1 praf de chimion măcinat 1-2 linguri pătrunjel tăiat fin, pentru decor fulgi de ardei iute, pentru decor
Hummus cu avocado – Mod de preparare

Pui boabele scurse de năut într-un robot de bucătărie, adaugi uleiul de măsline, pasta de tahini, zeama de lămâie şi usturoiul şi le mixezi 2 minute, până se omogenizează.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi chimionul şi bucăţile de avocado şi amesteci din nou compoziţia cu ajutorul robotului de bucătărie, 1-2 minute, până obţii o pastă fină.

Serveşti acest hummus cu avocado turnând şi mai mult ulei de măsline, dacă doreşti. La final, presari pătrunjelul tocat şi fulgii de ardei iute.
Sursa + foto: www.cookingclassy.com