Marmeladă de căpşuni

marmelada de capsuni jpeg

În această perioadă, profită de gustul căpşunilor şi prepară-ţi o delicioasă marmeladă, pe care o poţi consuma ori de câte ori ţi se face poftă de aceste fructe zemoase şi dulci.

Marmeladă de căpşuni - Ingrediente

1 kg căpşuni 600 g zahăr

Mod de preparare

Speli bine căpşunile, le rupi codiţele şi le laşi deoparte, într-o sită, ca să se scurgă apa. Le pui într-o cratiţă, adaugi zahărul şi le laşi aşa câteva ore sau peste noapte, ca să îşi lase zeama. Le fierbi apoi la foc mic, până se topeşte complet zahărul. Dai flacăra mai mare şi le ţii pe foc în continuare, amestecând rar cu o lingură de lemn, apoi din ce în ce mai des, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când compoziţia începe să stropească, întocmai ca la mămăligă, iei puţină marmeladă pe o farfurie şi o dai la rece, ca să îi faci proba. Dacă se încheagă când s-a răcit şi fructele nu mai lasă suc, este gata.

Pui marmelada de căpşuni în borcane încălzite şi curate, o laşi neacoperită până când se răceşte, apoi pui capace la borcane sau le legi şi le păstrezi în cămară. Dacă vrei să faci marmeladă de fragi, modul de preparare este acelaşi.

image

Foto: pixabay.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg