Mucenici copţi sau moldoveneşti din aluat de cozonac

mucenici moldovenesti jpeg

Mucenicii moldoveneşti sau cei copţi la cuptor sunt mai migălos de preparat, dar gustul lor te va cuceri de-ndată. Îi poţi servi stropiţi cu sirop sau simpli, unşi cu miere şi cu nucă măcinată presărată.

De ce ai nevoie pentru mucenici

Pentru mucenici

500 g făină

7 g drojdie proaspătă

70 ml ulei

2 ouă

100 g zahăr

250 ml lapte

1 praf de sare

coaja unei lămâi

2 plicuri zahăr vanilat

1 ou, pentru uns

nucă măcinată

Pentru sirop

500 ml apă

100 g miere

Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Cerni făina într-un vas mare şi faci loc în mijloc, unde pui drojdia, lapte călduţ, uleiul, ouăle, zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi sarea. Frămânţi şi laşi aluatul o oră la crescut, acoperit, la loc cald. După ce îşi dublează volumul, presari făină pe masă, iei câte puţin din aluat şi formezi mucenicii. Îi aşezi pe o tavă tapetată şi-i mai laşi la crescut o jumătate de oră. Îi ungi cu oul bătut şi-i coci 20 de minute. Cât sunt calzi încă, amestecă apă cu miere şi însiropează-i din abundenţă, apoi presară-i cu nucă.

Poţi renunţa la sirop şi să ungi mucenici cu miere, apoi să presari nucă măcinată.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg