Negresă cu bere

negresa jpeg

Berea nu este doar un ingredientul principal al unor sosuri pentru friptură, ci poate fi folosită şi în prăjituri, mai ales în această delicioasă negresă.

De ce ai nevoie pentru negresă cu bere

200 g făină

1 praf de sare

250 g ciocolată neagră

150 g unt

200 g zahăr brun

1 lingură esenţă de vanilie

100 ml bere

3 ouă

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară negresă cu bere

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Topeşte untul cu ciocolata, dă-l deoparte şi încorporează zahărul, amestecând până ce se dizolvă. La final toarnă berea, vanilia şi mixează ouăle, unul câte unul. Adaugă făina amestecată cu un praf de sare şi omogenizează. Toarnă compoziţia în tavă şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, o poţi pudra negresa cu zahăr.

Sursa foto http://bbritnell.com

http://bbritnell.com