Negresă cu bere

Berea nu este doar un ingredientul principal al unor sosuri pentru friptură, ci poate fi folosită şi în prăjituri, mai ales în această delicioasă negresă.
De ce ai nevoie pentru negresă cu bere
200 g făină
1 praf de sare
250 g ciocolată neagră
150 g unt
200 g zahăr brun
1 lingură esenţă de vanilie
100 ml bere
3 ouă
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară negresă cu bere
Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Topeşte untul cu ciocolata, dă-l deoparte şi încorporează zahărul, amestecând până ce se dizolvă. La final toarnă berea, vanilia şi mixează ouăle, unul câte unul. Adaugă făina amestecată cu un praf de sare şi omogenizează. Toarnă compoziţia în tavă şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, o poţi pudra negresa cu zahăr.
Sursa foto http://bbritnell.com