Pastă de ardei iuţi

Ingrediente:
30 ardei iuţi roşii
8 căţei de usturoi
2 linguriţe de seminţe de chimen
2 linguri de boabe de coriandru
1 linguriţă de sare
12 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi pui să se înmoaie în apă fierbinte cam 30 de minute. Îi scurgi şi îi pui pe şerveţele absorbante. Pisezi usturoiul cu sare până când obţii o pastă fină. Într-o tigaie, fără ulei, căleşti chimenul şi coriandrul. Le mărunţeşti în mojar sau în aparatul de măcinat cafea. Pui toate ingredientele într-un vas şi le mixezi cu blenderul vertical. Amesteci până obţii o pastă pe care o pui într-un bol. Mai torni puţin ulei şi continui să amesteci până când obţii o pastă fină. Pui pasta obţinută în borcane şi o păstrezi la frigider.
Porţii 2
Dificultate medie
Timp de preparare 50’
Trucuri: La pasta de ardei, dacă o vrei mai grosă ori mai subţire, tu decizi când opreşti focul. Pentru mai multă siguranţă sterilizează bocanele în cuptor, la o temperatură mare. Dacă nu vrei să conservi ciupercile le poţi usca la soare, înşirate pe aţă. Înainte de a le folosi la mâncare le hidratezi în apă.