Paste cu bacon şi mazăre – Reţetă rapidă

Baconul delicios şi sărat se combină cu gustul dulce şi delicat al boabelor de mazăre în această reţetă simplă de paste. Preparatul tău va fi gata în doar 20 de minute, aşa că e o reţetă perfectă pentru acele seri când nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente (4 porţii)
350 g paste uscate, după preferinţă 1 lingură unt nesărat 120 g bacon, tăiat cubuleţe 2 cepe, tocate 115 g mazăre congelată (lăsată în prealabil la decongelat) 120 ml lapte 120 g smântână pentru gătit sare piper 50 g parmezan ras
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, până când sunt al dente.
Între timp, încingi untul într-o tigaiem la foc mediu spre mare. Adaugi baconul şi îl sotezi 5 minute, până când devine crocant. Adaugi ceapa şi amesteci din când în când, până începe să se înmoaie, 1-2 minute. Adaugi mazărea şi torni amestecul de lapte şi smântână peste ingrediente. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Fierbi la foc mic, până se îngroaşă compoziţia, aproximativ 2 minute.
Scurgi pastele şi păstrezi 120 ml din apa în care au fiert. Le răstorni peste sosul din tigaie şi amesteci ca să se combine. Dacă este necesar, torni câte puţin din apa pe care ai păstrat-o. Serveşti pastele calde şi presari parmezan proaspăt ras la fiecare porţie.
Sursa + foto: bellyfull.net