Piept de curcan cu cuşcuş aromat
Pentru o masă rapidă şi uşoară, îţi recomandăm această reţetă de piept de curcan cu cuşcuş aromat. Vei rămâne uimită de gustul delicios!
Ingrediente:
500 piept de curcan dezosat ulei sare piper zdrobit grosier oregano
Pentru garnitură
250 g cuşcuş
3 linguri suc de lămâie
380 g roşii cherry
3 castraveţi potriviţi
1 vârf de linguriţă de curcumă
ulei
sare
piper
Pentru decor
pătrunjel
rondele de ardei iute roşu
feliuţe de lămâie
Mod de preparare
Prepari cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe pachet. Îl scurgi, îl pui într-un bol şi-l amesteci cu ulei, zeamă de lămâie, curcuma, sarea şi piperul, după gust. Acoperi vasul şi-l dai deoparte. Speli pieptul de curcan, îl tai felii subţiri şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi-l rumeneşti pe toate părţile. Pui carnea într-un vas şi o condimentezi cu oregano, sare şi piper zdrobit grosier, după gust. Speli roşiile cherry şi castraveţii. Le tai ca pentru salată.
Serveşti carnea de curcan cu rondele de ardei iuţi şi cu garnitură de cuşcuş. Adaugi castraveţii şi roşiile, presari pătrunjel tocat mărunt. Dacă vrei poţi servi cu o feliuţă de lămâie.
Dificultate medie
5 porţii
Timp de preparare: 1 h