Salată crocantă de varză cu maioneză

Această salată este cu siguranţă o variantă câştigătoare pentru acele seri când îi inviţi pe cei dragi la masă la tine. Este o salată simplă pe care o poţi pregăti şi cu o seară înainte. Toci legumele din timp şi le păstrezi acoperite la frigider. Iar apoi, chiar înainte să o serveşti, adaugi dressingul.
Ingrediente (2-4 porţii)
4 căni varză albă tocată 2 căni varză roşie tocată 1 morcov, tăiat juliene 4-6 ridichi, tăiate juliene 30 g felii de migdale 50 g seminţe de floarea-soarelui 30 g merişoare deshidratate, opţional 1 ceapă verde, tocată
Pentru dressing
180 g maioneză
1 linguriţă şi ½ oţet
1 linguriţă şi ¼ zahăr
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Pui toate ingredientele pentru salată într-un bol încăpător. Separat, într-un bol mic, adaugi toate ingredientele pentru dressingul salatei şi le amesteci bine, până se omogenizează.
Torni două treimi din dressing peste salată şi amesteci. Dacă este nevoie, mai pui sos. Atenţie: nu este de dorit ca salata să fie prea lichidă. O serveşti imediat.
Sursa + foto: valentinascorner.com
Salată caldă cu carne de iepure
Salată caldă cu carne de iepure
Salată de cartofi cu măsline şi chorizo
Salată de cartofi cu măsline şi chorizo